Pressmeddelanden | « RISE Capitals styrelseordförande deltar i Saint Petersburg International Economic Forum (SPIEF’17)

01/06/17

I Sankt Petersburg har Saint Petersburg International Economical Forum (SPIEF’17) inletts. Det är en av de viktigaste affärshändelserna i Ryssland, och det hålls med stöd av Rysslands president Vladimir Putin. Några av landets främsta personer deltar, bland annat medlemmar ur den ryska regeringen, ledare för flera ryska regioner, stora ryska och internationella företag, samt samhällsdebattörer och politiker. Investmentbolaget RISE Capitals delegation leds av Gerard Lopez, styrelseordförande.

Programmet innehåller ungefär 100 paneldebatter, där mer än 500 talare deltar. I år har man riktat särskild uppmärksamhet mot ett par nyckelteman som dels handlar om att analysera de huvudsakliga trenderna i den globala ekonomin, samt om det ryska affärslivets agenda. Bland deltagarna på SPIEF hittar vi FN:s generalsekreterare António Guterres, Indiens premiärminister Narendra Modi, Österrikes förbundskansler Christian Kern, samt Moldaviens president Igor Dodon.

Den 1 juni, inom ramarna för diskussionen ”Infrastruktur för utveckling: mångsidiga finansinstituts roll”, kommer Gerard Lopez att berätta om utvecklingsbankernas roll, om RISE Capitals inställning till att strukturera projekt i Ryssland och till att arbeta med rättsliga och politiska risker, samt med investeringsrisker. Andra deltagare kommer att vara Robin Phillips (HSBC Bank), Dmitry Pankin (Eurasian Development Bank), Nikolay Tsekhomsky (Vnesheconombank), Jorg Gasser (schweiziska finansdepartementet) samt Tomas Telma (IFC).

Den 2 juni organiserar Vnesheconombank en paneldebatt på ämnet ”Blockchain – en ny ekonomis födelse”. Inom ramarna för sessionen kommer Gerard Lopez att berätta om sina erfarenheter av att investera i blockchainteknologi och han ska dela med sig av sina förväntningar på hur denna marknad kommer att utvecklas.

Saint Petersburg International Economical Forum hålls på kongress- och utställningscentret Expoforum. Arbetet följs av mer än 2500 företrädare från ledande ryska och utländska medier.

Ïàíåëüíàÿ ñåññèÿ Ïàíåëüíàÿ ñåññèÿ