Pressmeddelanden | « Företrädare för RISE Capital träffade Moskvaregionens guvernör tillsammans med en svensk delegation

01/11/17

31 oktober ägde ett möte mellan Moskvaregionens guvernör, Andrey Vorobyov, och den svenska delegationen rum. Ledare för delegationen var Sveriges ambassadör i Ryssland, Peter Eriksson. Bland företrädarna för den svenska affärsvärlden fanns RISE Capitals styrelseledamot Sergey Romashov samt verkställande direktör Carl Meurling.

Mötesdeltagarna diskuterade utvecklingsperspektiven för investeringssamarbeten med Moskvaregionen inom vissa prioriterade områden, som till exempel utbildning, sjukvård, logistik och avfallshantering. RISE Capital deltar idag aktivt i finansieringen av infrastrukturprojekt inom dessa sektorer inom ramarna för offentlig-privat samverkan. Man genomför projekt där man uppför skolor, förskolor, sjukhus med mera.

”Vi är mycket intresserade av den ekonomiska utvecklingen och samarbetet, och självklart måste det finnas handlingar bakom orden”, anmärkte Andrey Vorobyov när han öppnade mötet. ”Vårt team erbjuder kanske de mest konkurrenskraftiga och unika villkoren för att göra affärer”.

Moskvaregionen (Moskvas oblast) är en av RISE Capitals prioriterade regioner. Sergey Romashov anmärkte att man i dagsläget redan håller på att arbeta fram konkreta projekt inom transportsektorn, och att även utbildnings- och sjukvårdssektorerna är intressanta.

Enligt officiella siffor uppgick den totala handeln mellan Moskvaregionen och Sverige till 407,4 miljarder dollar under förra året. Landet ingår i topp tre enligt antalet investeringar i regionen.

”På den ryska marknaden finns ungefär 400 svenska företag representerade, och de är några av de största utländska investerarna i Ryssland. Jag hoppas att detta möte kommer att underlätta ett samarbete mellan Sverige och Moskvaregionen som är lönsamt för båda parter”, sa Peter Eriksson på mötet.

349-1349-2